Wie zijn wij?

Wij zijn Josephien en Martin Buijs. Na samen bijna 80 jaar in de Randstad te hebben gewerkt, besloten we om het roer om te gooien en B&B op 3 te starten. Dit werd een mooie nieuwe uitdaging in het oosten van het land.

 

Josephien, waarom ben je deze bed & breakfast gestart?

Josephien: “Ons doel is om het andere mensen naar de zin te maken. En zorgen voor een onbezorgd verblijf in een prachtige en rustige omgeving. Martin en ik zijn al 41 jaar samen, waarvan 39 jaar getrouwd en we zijn trotse ouders van drie kinderen. We zijn geboren in Haarlem en sinds september 2020 officieel inwoners van Rekken gemeente Berkelland.”

 

Wat was jouw rol, Martin?

Martin ontwierp zelf de woning en bed and breakfast. Als bouwkundige heeft hij twee gouden rechterhanden. In 2018 startte de bouw en in mei 2019 was de aannemer klaar met het casco.
Martin: “We zijn toen beiden gestart met de afbouw. Josephien hield zich bezig met bijvoorbeeld de styling, de inrichting en de tuin. Ik nam vooral de afbouw van dit alles op me.”

 

Hoe zie je de rolverdeling, Martin?

“Josephien is een geweldige gastvrouw die het iedereen zoveel mogelijk naar hun zin wil maken. Ze is een geweldige kok en is als geen ander in staat mensen een ‘thuisgevoel’ te geven. Ikzelf zie mezelf meer als facilitair manus van alles.”

 

En jij, Josephien?

“Ik houd van mensen om me heen en kan met iedereen communiceren, dat zit in mijn genen. Vroeger was ik bijvoorbeeld een Haarlems bloemenmeisje en later KLM- cityhopper support-officer. “

 

Wat vinden jullie belangrijk?

Martin: “Naarmate wij ouder worden hebben wij geleerd meer van de natuur en deze wereld te genieten. Onze grondstoffen zijn kostbaar, het milieu is belangrijk en wij proberen daar zo goed mogelijk mee om te gaan.” “Bij de inrichting van de woning en bed and breakfast is veel gebruik gemaakt van tweedehands producten. Ons streven is zelfvoorzienend te zijn. Zo wordt onze stroom door zonnepanelen geleverd en komt de verwarming en koeling van de warmtepomp. De kamers zijn gebouwd volgens de laatste eisen, waarbij is voldaan aan hoge isolatiewaarden en goede brandveiligheid.”, zegt Martin. Josephien vult aan: “We hebben plannen om binnenkort ook een laadpaal voor elektrische auto’s te plaatsen.”

Heeft u vragen over B&B op 3 of wilt u meer over ons weten? Neem vooral contact met ons op via https://bedandbreakfastop3.nl/

Copyright B&Bop3 2021